Programma

Wat kun je verwachten?

WinterGo is voor iedereen die zin heeft om dat laatste dagen van 2018 en de eerste van 2019 door te brengen met een gemoedelijk gotoernooi, verschillende workshops of gewoon een week lang spelletjes spelen, lekker lezen. Graag zien we je de hele week, lukt dat niet dan ben je ook van harte welkom om voor enkele dagen, nachten of activiteiten langs te komen.

WinterGo is een kamp met een veilige, tolerante sfeer, open voor alle gospelers en geïntesseerden van alle leeftijden. We verwachten dat je eraan bijdraagt om dit karakter te behouden. Het is belangrijk dat je je eigen rommel opruimt en af en toe meehelpt met huishoudelijke en educatieve taken. Zoals mee draaien in de grote afwas én eens een klein afwasje, meehelpen met boodschappen halen/opbergen, etc. Houd ook rekening met elkaar door op de gangen bij de slaapzalen geen herrie te maken.

Als organisatie willen wij graag dat iedereen zich thuis voelt op WinterGo. Is dat gelukt? Fijn! Dat horen we graag. Heb je nog tips? Zijn er toch dingen die misgaan of een klacht? Vertel het ons. Samen zoeken we dan naar een geschikte oplossing.

Programma

(voorlopig)

27 december
15.00 Inschrijving
15.30 Einde inschrijving
15.45 Toernooi Ronde 1
28 december
10.00 Toernooi Ronde 2
14.00 Go-workshop
16.00 Workshop
29 december
10.00 Toernooi Ronde 3
14.00 Go-workshop
16.00 Go-workshop
20.00 Zeepkistlezing
30 december
10.00 Toernooi Ronde 4
14.00 Go-workshop
16.00 Go-workshop
31 december
10.00 Toernooi Ronde 5
13.00 Prijsuitreiking, eindschoonmaak en vertrek
15.49 Start AfterParty!
1 Januari
10.00 Einde Afterparty

Workshop rooster en zeepkistlezingen zijn uiteraard onder voorbehoud, er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze programmering ;P.

Evenals voorgaande jaren is er de mogelijkheid om oud en nieuw te vieren (30euro).

Go Toernooi

We spelen met een 1 uur bedenktijd en 20 seconden byo-yomi. Er worden 5 ronden gespeeld.
Wil je meedoen aan het toernooi bel dan even op als je onderweg bent. Dan kunnen we je indelen. Als je voor 9.30 uur opbelt dan ben je zeker van deelname voor die dag (+316-31306631). De rondes starten de eerste dag om 15.45 uur de andere dagen om 10.00 uur. Meld je ook altijd even bij toernooi directeur voor toernooi deelname, ook als je jezelf al hebt in geschreven op de website.

Go-workshops

We weten nu dat de volgende sterke spelers een go-workshop zullen geven op Wintergo:

  • Michiel Eijkhout 5d
  • Geert Groenen 5d
  • Koen Pomstra 5d

Zeepkistlezingen en andere workshops

Heb jij iets interessant te melden? Een spannend beroep of hobby? Dan hebben wij een kist waarop jij je praatje mag doen! Zo hebben we al een lezing gehad over o.a. juridisch taalgebruik en kwantummechanica.

We zullen hier melden welke zeepkistlezingen er zullen zijn op Wintergo. Op dit moment zijn de volgende activiteiten bekend:

Pubquiz

Door: Linda Mulder en Gijs van Swaaij

Onberekenbare functies op het go-bord

Door: Mathijs Romans
In deze lezing zullen we een eenvoudige "onberekenbare" functie ontdekken met behulp van een go-bord, en ook wat daar zo bijzonder aan is. Hiermee komen we langs allerlei interessante onderwerpen in de wiskunde en logica, zoals het halting probleem, twee-dimensionale programmeertalen en Gödel's onzekerheidsstellingen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het wordt allemaal duidelijk als je er zelf mee aan de slag gaat!

Spelletjes, heel veel spelletjes

Er ligt altijd een heel arsenaal aan spellen, mee gebracht door de deelnemers zelf. Heb je nog een spel liggen, maar niemand om het mee te spelen, hier is je kans!