Verslag Wintergo 2010

Voor de vijfde keer werd in Overasselt bij Nijmegen het oergezellige Wintergo georganiseerd. Zo’n 120 gospelers bezochten in de laatste vijf dagen van 2010 het Buitencentrum aan de St.Walrickstraat, dat door de sneeuw aardig van de buitenwereld was afgesloten.

Tussen de workshops en gezelschapsspelen door speelden 73 spelers één of meer partijen in het vijfronden-toernooi. Zeno van Ditzhuijzen begon goed met 3 uit 3, maar verloor vervolgens van de later ingestroomde Gilles van Eeden en Geert Groenen. Met 3 uit 3 werd Gilles eerste, terwijl Geert met 2 uit 2 op de tweede plaats eindigde. Voorzover dat belangrijk is.

Vijf spelers scoorden een respectabel aantal van vier punten. Ilona Crispien (5K) uit Stuttgart, Thomas Finkelnberg Jr. (9K) en Hans Finkelnberg Sr. (12K) uit Leiden, Baukje Weber (17K) uit Delft (eigenlijk Capelle a.d.Ijssel) en Philomeen Haanen (27K) uit Venlo. Waarbij aangetekend, dat Thomas met meer nachtrust wel een puntje extra had kunnen halen, en Philomeen er slechts vier partijen voor nodig had.

Er zijn fotoseries te bekijken van Mirjam Visscher, Ronald Verhagen en Dick Riedeman.

Verslag van Eric van der Marel, 3 januari 2011