Verslag Wintergo 2009

Na het succes van 2008 hadden de organisatoren van wintergo besloten om het evenement uit te breiden, en het volledige Buitencentrum complex af te huren. Dat bleek een gouden greep te zijn. De toevoeging van een grote professionele keuken en een zelfstandige eetzaal zorgden dat de keukenploeg rustig konden werken zonder afleidingen, en dat alle deelnemers lekker konden eten zonder dat alle spellen aan de kant geruimd hoefden te worden.

Die extra ruimte bleek zeer welkom, want er kwamen in totaal meer dan 120 mensen langs. De meesten uit Nederland, maar ook veel uit Duitsland, en zelfs van zo ver weg als Zwitserland. In alle zalen werd dan ook vol op gespeeld, zowel go als andere spellen, van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht.

Ook de beschikbaarheid van een extra zaal voor lezingen en lesgeven bleek geen overbodige luxe. Met lessen verzorgd door Yoon Youngsun (5p), Rob van Zeijst (7d), Frank Janssen (6d) en Willem Koen Pomstra (5d) hadden de deelnemers een ruime keuze aan les op alle niveau's. Daarnaast werd een simultaan gegeven door Michiel Eijkhout (6d), en gaf Erik van der Werf (bekend van het oplossen van 5x5 go) een lezing over de vorderingen in het computer go.

Aan het toernooi deden in totaal net iets meer dan 80 mensen mee, varierend van 7e dan t/m 30e kyu. Bovenin waren de topfavorieten Rob van Zeijst, Frank Janssen en Michiel Eijkhout. Deze spelers hielden elkaar in evenwicht. Frank won van Rob, Michiel won van Frank, en Rob won van Michiel. Aangezien Frank de laatste ronde niet mee kon spelen, eindigde Michiel en Rob gedeeld bovenaan. Verder waren er goede prestaties van Kasper Meerhof (1k), Harald Kilian (3k), Rene van Breugel (4k), Yuki de Groot (18k) en Marcel Riedeman (18k), die allen 4 ronden wisten te winnen. Zie ook de volledige uitslag.

De organisatie wil iedereen hartelijk danken voor hun komst, en hoopt volgend jaar iedereen weer terug te zien!

Foto's:
Door Ronald: http://picasaweb.google.com/Ronald.Verhagen1/Wintergo2009?authkey=Gv1sRg...
Door Frank: http://picasaweb.google.nl/familie.janssenvangalen01/20091227WinterGo?au...